- 13 دی 1401
- دیدگاه ها: 5
- مقالات آموزشی, وبلاگ
چرا انتخاب بهترین دکتر آریتمی لازم است؟
مراجعه به بهترین دکتر متخصص آریتمی از آن جهت ضرورت دارد که اختلالات و بی نظمی ریتم و ضربان قلب می تواند بسیار مهلک باشد و عواقب جبران ناپذیری داشته باشد و حتی جان بیمار را به خطر بیندازد. بنابراین ضروری است در صورت وجود علائم هشدار دهنده آریتمی در اسرع وقت به بهترین دکتر آریتمی مراجعه کنید تا خطر ایست قلبی و سکته مغزی و حتی مرگ به حداقل برسد.
بهترین دکتر آریتمی قلب چه کسی است؟
بهترین دکتر متخصص آریتمی قلب کسی است که پس از گذراندن رشته تخصصی قلب و عروق و گرفتن مدرک بورد تخصصی در این رشته و انجام طرح تعهدات تخصصی و کسب سالها تجربه در زمینه بیماریهای قلب و عروق در صورت علاقه به ادامه تحصیل و تمایل به اندوختن تجربه در مورد بیماریهای اختلالات ریتم و ضربان قلب در آزمون کتبی و شفاهی فلوشیپی قلب و عروق شرکت کرده و پس از فائق شدن بر این امتحانات دشوار وارد رشته فلوشیپی الکتروفیزیولوژی و پیس پیکر و در واقع همان رشته فلوشیپی آریتمی می شود و به مدت یک سال و نیم بطور شبانه روزی و طاقت فرسا در بیمارستانهای آموزشی و دانشگاهی دوره علمی و تجربی می بیند و با انواع بیمارانی که دچار اریتمی شدند خواه در زمینه قلب با ساختمان طبیعی یا سکته قلبی یا نارسایی قلبی یا کاردیومیوپاتی ها یا بیماریهای مادرزادی قلب یا بدنبال عملهای جراحی قلب یا بیماریهای دریچه ای قلب شامل تنگی روماتیسمی دریچه میترال، نارسایی دریچه میترال و یا بدنبال عمل دریچه میترال و آئورت.
فلوشیپ آریتمی یا الکتروفیزیولوژی کیست؟
اگر دنبال بهترین دکتر آریتمی قلب در تهران هستید دکتر فوق تخصص آریتمی را انتخاب کنید که علاوه بر داشتن مدرک فوق تخصص آریتمی و الکتروفیزیولوژی (داشتن علم و تجربه کافی ) با حوصله و دقت به حرفهای شما گوش می دهد و برای شما وقت می گذارد و سولات شما را کامل پاسخ می دهد و نگرانیهای شما را درک می کند و تمام کارهای تشخیصی و درمان آریتمی توسط شخص ایشان انجام می شود. و نیز از مضرات و منافع درمان پیشنهادی شما را آگاه می کند و با شخص شما به یک نتیجه گیری کلی برای درمان آریتمی شما می رسد.
کلینیک آریتمی چیست؟
کلینیک آریتمی مرکز پزشکی است که ریاست آن فوق تخصص آریتمی و پیس میکر است و در آن مرکز تمامی کارهای مربوط به تشخیص و درمان تپش قلب و انواع آریتمی ها و سنکوپ انجام می شود.
از جمله کارهایی که در کلینیک آریتمی انجام می شود می توان موارد زیر را نام برد:
- ویزیت بیماران و چکاپ قلبی
- مشاوره بیماران و مشاوره قبل از عمل
- نوار قلب
- هولتر مانیتورینگ ریتم ( ثبت وقایع قلبی بطور سرپایی از ۲۴ ساعت تا دو هفته)
- هولتر مانیتورینگ فشارخون
- اکوکاردیوگرافی پیشرفته
- تست ورزش
- آنالیز و چک دستگاههای تعبیه شده در قلب و باتریهای قلبی
تعریف آریتمی از دید بهترین متخصص آریتمی تهران
ریشه کلمه آریتمی که کلمه یونانی است به معنی نبود یا فقدان ریتم نرمال و منظم است و بهتر است از کلمه دیس ریتمی که به معنی درست نزدن ریتم قلب یا اختلال ریتم قلب است استفاده کرد منتها کلمه آریتمی هم در جوامع علمی و هم بین مردم و بیماران کاملا مرسوم شده است.
آریتمی قلبی تنها به معنی بالا بودن ضربان قلب نیست. بلکه گاهی ممکن است ضربان قلب کمتر از حد طبیعی باشد یا گاهی ممکن است تعداد ضربان قلب طبیعی باشد ولی ریتم فرد نامنظم باشد و گاهی هم ممکن است بیمار ضربان اضافه داشته باشد که معمولا ضربان زودرس بطنی یا PVC بیشتر احساس تپش در فرد میکند تا ضربان زودرس دهلیزی یا PAC.
انواع آریتمی های قلبی از نظر بهترین متخصص آریتمی
آریتمی های قلبی دسته های متفاوتی دارد. اما شایعترین دسته بندی بر اساس تعداد ضربان قلب و منشا آریتمی می باشد.
آریتمی ها بر اساس اینکه همراه ضربان قلب بالا باشند جز تاکی آریتمی ها محسوب می شوند و اگر همراه با کم بودن ضربان قلب باشند برادی آریتمی ها گفته می شوند.
اگر منشا آریتمی ها حفرات بالایی قلب یا دهلیزها باشند آریتمی دهلیزی است و اگر آریتمی از حفرات پایینی قلب یا بطن ها نشات بگیرد آریتمی بطنی است.
از نظر بهترین دکتر اریتمی تهران علائم آریتمی کدام است؟
آریتمی ممکن است هیچ علامتی در فرد ایجاد نکند، در واقع پزشک آریتمی ممکن است قبل از شما به وجود آریتمی پی ببرد.
توجه داشته باشید که داشتن علائم لزوما به معنی مشکل جدی نیست و در واقع این پزشک فوق تخصص آریتمی است که تعیین می کند آریتمی شما خطرناک است یا خیر.
علائم مهم:
احساس لرزش در قفسه سینه
ضربان قلب تند ( تاکیکاردی )
ضربان قلب کند ( برادیکاردی )
درد قفسه سینه
تنگی نفس
علائم دیگر شامل موارد زیر است:
اضطراب
خستگی
سرگیجه یا سبکی سر
تعریق
غش و ضعف و بیحالی و یا سنکوپ
از دید بهترین دکتر متخصص آریتمی، آریتمی درمان نشده یا بد درمان شده چه عوارضی دارد؟
ااگر ضربان قلب شما سریع می زند فشار خونتان می تواند بیفتد و باعث ضعف و بیحالی و حتی افتادن شما بر زمین شود. این عارضه اگر شما مشکل قلبی مانند بیماری مادرزادی قلب یا بیماری دریچه ای قلب دارید بیشتر دیده می شود.
گر قلب به مدت طولانی بدلیل اریتمی خواه براد ی اریتمی ( آریتمی همراه با کاهش ضربان قلب ) یا تاکی آریتمی ( اریتمی همراه با افزایش ضربان قلب ) باشد و نتواند خون را به حد کافی پمپ کند منجر به نارسایی قلبی می شود.
آریتمی ها همچنین همراه با افزایش خطر تشکیل لخته خون هستند. اگر این لخته کنده شود می تواند به مغز رود و منجر به سکته مغزی شود.
بعضی از اریتمی ها اگر بمدت طولانی اتفاق بیفتند شخص را مستعد ایجاد اریتمی های جدید می کنند. مانند آریتمی های PSVT که اگر مدت طولانی بدون درمان رها شوند منجر به اریتمی فیبریلاسیون دهلیزی یا AF می شود.
و در آخر اینکه بعضی از انواع آریتمی ها مانند سندرم ولف پارکینسون وایت یا WPW و تاکیکاردی بطنی یا VT و بندرت بعضی از ضربان های زودرس بطنی یا PVC منجر به ایست قلبی ناگهانی می شوند.
در صورتیکه مقیم ایران هستید و ساکن شهر تهران یا شهرستانها هستید بلافاصله پس از رویت هر یک از علائم هشدار دهنده به کلینیک آریتمی دکتر تبریزی که در تهران محدوده فرمانیه ، نیاوران و تجریش می باشد مراجعه فرمایید تا با تشخیص بموقع و درمان درست و لازم علاوه بر نتیجه بهتر و دستیابی به سلامت هر چه سریعتر قلب از بروز اتتفاقات جدی تر پیشگیری شود
عوامل موثر در ایجاد آریتمی از نظر دکتر خوب برای آریتمی قلب چیست؟
عواملی که زمینه ساز ایجاد آریتمی هستند شامل موارد زیر است.
* اختلالات ساختمانی قلب:
گرفتگی عروق قلب یا رسوب چربی در سرخرگ های قلب، سکته قلبی، دریچه های غیر طبیعی قلب، سابقه جراحی قلب، نارسایی قلب، کاردیومیوپاتی ها، بیماریهای مادرزادی قلب و سابقه جراحی قلب و …
* فشارخون بالا:
فشار خون بالا علاوه بر اینکه باعث گرفتگی عروق قلب می شود باعث میشود دیواره های قلب سفت و ضخیم شود و منجر به تغییر ایمپالس الکتریکی در قلب میشود.
* اختلالات تیروئید:
پرکاری تیروئید و همچنین کم کاری تیروئید خطر ایجاد آریتمی را افزایش میدهند.
* دیابت:
دیابت ریسک گرفتگی عروق قلب و فشارخون را افزایش میدهد.
* آپنه خواب ( خرخر شبانه ):
خرخر شبانه ریسک برادیکاردی ، فیبریلاسیون دهلیزی و آریتمی های دیگر را افزایش میدهد.
* اختلال الکترولیتها ( آب و نمک خون ):
سطوح خیلی بالا یا خیلی کم نمک خون منجر به آریتمی میشود .
*داروها و مکمل ها:
داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی و داروهای دیگر می توانند زمینه ساز ایجاد آریتمی باشند.
* نوشیدن زیاد الکل:
احتمال ریتم فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش میدهد.
*کافئین (قهوه ) ، نیکوتین (سیگار ) و داروهای محرک:
این مواد باعث میشوند قلب سریعتر بزند و زمینه ساز بروز آریتمی می شوند. داروهای محرک مانند آمفتامین و کوکائین و مشتقات آنها مانند ماری جوانا، گل ، شیشه و کرک ممکن است اثرات عمیقی بر قلب بگذارند و منجر به فیبریلاسیون بطنی و مرگ ناگهانی میشوند.
* استرس یا اضطراب.
* ژنتیک.
* عفونت با کوید۱۹ .
بنابراین اگر شما سابقه آریتمی دارید و با حداقل یکی از موارد بالا روبرو هستید بعنوان مثال اگر قرار است برای شما داروی جدیدی شروع شود حتما قبل از شروع دارو با دکتر متخصص آریتمی مشورت کنید.
روش درمان آریتمی بهترین دکتر آریتمی
اگر اریتمی علامتدار باشد یا فرد را در معرض آریتمی های جدی تر و یا عوارض ناشی از اریتمی قرار دهد باید درمان شود.
اگر آریتمی شما برادی آریتمی ( ضربان قلب پایین ) باشد و علت قابل تصحیح نداشته باشد با گذاشتن پیسمیکر ( باتری ) درمان می شود. بعضی البته در موارد خاصی قبل از اقدام به گذاشتن باتری قلبی یک دوره درمان دارویی با داروی خاصی انجام میشود که آیا ضربان قلب بیمار با این دارو که افزایش می یابد منجر به حذف علائم او می شود یا خیر و در صورتیکه علائم از بین رفت برای او باتری دائمی تجویز می شود. در بعضی از موارد قبل از اقدام به نصب باتری دائمی یا PPM ، باتری موقت یا TPM برای بیمار کار گذاشته می شود.
اگر اریتمی شما تاکی آریتمی ( ضربان قلب بالا ) باشد معمولا یکی از درمان های زیر بکار می رود:
♦︎ دارو
♦︎ شوک الکتریکی یا کاردیوورژن الکتریکی
♦︎ ابلیشن ( سوزاندن راه اضافه )
♦︎ گذاشتن دفیبریلاتور ( ICD) یا دستگاه شوک دهنده
دارو درمانی
معمولا اولین قدم در درمان آریتمی ها درمان دارویی است مگر آنکه بیمار از همان اول تمایل به مصرف دارو نداشته باشد یا دارو در شخص منجر به ایجاد عوارض غیر قابل تحمل یا جدی شود یا از همان ابتدا بهتریت دکتر آریتمی درمان دارویی را جایز نداند و آنوقت است که به سراغ گزینه های دیگر می رود.
شوک درمانی یا شوک الکتریکی
گاهی وقتها اولین گزینه درمانی شوک درمانی یا شوک تراپی است که در آریتمی هایی که همراه با اختلال همودینامیک است چه برای آریتمی های دهلیزی یا بطنی باشد ولی همراه با کاهش فشارخون یا سنکوپ ( افت هوشیاری ) یا دردسینه یا سکته قلبی است کاربرد دارد البته درمان انتخابی و اول برای آریتمی هایی مانند فیبریلاسیون دهلیزی یا AF و یا فلاتر دهلیزی یا AFL استفاده می شود.
در شوک درمانی در صورتیکه بیمار هوشیار باشد با داروهای آرامبخش و بیهوشی بیمار به خواب میرود تا متوجه شوک نشود. شوک درمانی بدون بیهوشی درد آور و با خاطره برای شخص همرا است.
عمل جراحی آریتمی ( ابلیشن ) یا لیزر عصب اضافه
ابلیشن یا لیزر عصب اضافه قلب روش تهاجمی است که مانند آنژیوگرافی به روش بسته انجام می شود یعنی نیازی به باز کردن قلب و سینه نیست و از طریق کشاله ران الکتروفیزیولوژیست به قلب دستیابی دارد و با امواج لیزر کانون اضافه قلب سوزانده می شود.
نصب دفیبریلاتور یا ICD
آریتمی هایی نیاز به کاشت ICD یا دستگاه شوک دهنده دارند که با خطر مرگ روبرو هستند و در واقع این دستگاه از مرگ شخص با دادن شوک حین آریتمی مهلک جلوگیری می کند.
اگر شما دنبال بهترین گزینه درمان برای آریتمی خودتان هستید با بهترین دکتر آریتمی قلب ایران تهران دکتر تبریزی مشورت کنید تا از فواید و مضرات هر یک از روشهای درمانی آگاه شوید تا بتوانید از بهترین درمان آریتمی برخوردار شوید.
از دید بهترین دکتر آریتمی ایران آریتمی چگونه تشخیص داده می شود؟
دکتر متخصص آریتمی از شما شرح حال می گیرد وبا گوشی پزشکی قلب شما را معاینه می کند و دنبال مواردی که در شما باعث تپش قلب شده می گردد مثلا بزرگی غده تیروئید . گاهی وقتها یک آزمایش خون می تواند به پزشک در شناسائی علت تپش کمک کند .
اگر پزشک احتمال دهد که تپش شما در زمینه آریتمی ایجاد شده است تستهای زیر را ممکن است برای شما درخواست کند.
نوار قلب
در این تست غیر تهاجمی ، تکنسین لیدها را روی سینه ، دستها و پاهای شما می گذارد تا سیگنالهای الکتریکی قلب شما را ثبت کند .
نوار قلب به شناسائی اختلالات ضربان قلب و نیز اختلالات ساختاری قلب که منجر به تپش قلب می شوند کمک می کند . نوار قلب در هنگام استراحت یا ورزش (تست ورزش ) انجام می شود.
هولتر قلب
وسیله قابل حملی است که نوار قلب مداوم در فعالیت روزمره شما را معمولا برای 24 تا 96ساعت ثبت می کند . هولتر مانیتورینگ زمانی استفاده می شود که تپش شما در نوار قلب نشان داده نشده باشد ویا احتمال آریتمی های همراه وجود داشته باشد و گاهی برای تعیین شدت آریتمی هولتر بسته می شود.
اکوکاردیوگرافی
این تست غیر تهاجمی به کمک امواج صوتی از قلب شما فیلم می گیرد و جریان خون و اختلالات ساختاری قلب را نشان می دهد .
مطالعه الکتروفیزیولوژی
برای انجام این مطالعه ، الکتروفیزیولوژیست کاتترهائی را از طریق وریدها و گاهی شریان کشاله ران در داخل قلب قرار می دهد و تحریکاتی را از طریق کاتترها به حفرات قلب می فرستد و با استفاده از سیگنالهای دریافتی، فعالیت الکتریکی قلب را بررسی می کند و امواج نامنظم قلب را کشف می کند و بدین صورت نوع و محل آریتمی و تپش قلب شما را مشخص می کند
اسکن قلب
در بعضی از آریتمی های خاص دکتر اریتمی به گرفتگی رگ قلب شک می کند در این موارد برای رد گرفتگی رگ قلب از اسکن هسته ای قلب کمک می گیرد .
اسکن قلب که با ماده هسته ای تگنزیوم انجام می شود تصویر رسایی از خونرسانی قلب را به نمایش می گذارد و مناطقی از قلب که اختلال خونرسانی و در واقع گرفتگی رگ قلب دارند به دلیل جذب کمتر ماده هسته ای کمرنگ تر از مناطق اطراف می شود.
اسکن هسته ای شامل دو مرحله استراحت و استرس است که مرحله استرس با کمک تست ورزش با تردمیل و یا دارویی با استفاده از تزریق دی پیریدامول یا دوپامین انجام می شود. اسکن هسته ای در کلینیک های پزشکی هسته ای انجام می شود.
توصیه های بهترین دکتر آریتمی قلب در تهران چیست؟
پزشک متخصص آریتمی علاوه بر درمان و تشخیص آریتمی راههائی را به شما توصیه می کند که از عوامل مستعد کننده ای که باعث تپش قلب و برانگیختن حمله آریتمی شما می شود دوری کنید.
تصحیح سبک زندگی
* کاهش استرس .
استرس باعث تشدید حمله آریتمی بویژه آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی ( AF ) می شود.
برای کنترل استرس تکنیکهای ریلکس شدن مانند یوگا ، مدیتیشن یا نفس عمیق را تمرین کنید.
* اجتناب از محرک ها .
کافئین ( قهوه ) ، نیکوتین ( سیگار ) ، الکل ( مشروبات الکلی ) و بعضی از داروهای سرماخوردگی مثل سدوافدرین و نوشیدنی های انرژی زا می تواند ضربان قلب شما را سریع یا نامنظم کند.
* اجتناب از مصرف داروهای غیر قانونی :
کوکائین و آمفتامین می توانند باعث تپش قلب شوند .
* اجتناب از مکمل های غذائی و گیاهی .
* پرهیز از غذاهایی که منجر به تپش قلب می شود.
بعضی از افراد پس از خوردن غذاهای سنگین کربوهیدرات دار ، شیرین یا چرب دچار تپش می شوند . گاهی خوردن غذاهائی که مقادیر زیادی گلوتامات منوسدیم ، نیترات یا نمک سدیم دارند باعث تپش می شود .
اگر شما پس از خوردن غذاهای خاص دچار تپش می شوید می تواند حساسیت غذائی مطرح باشد.
* ااجتناب از ورزشهای شدید
چه زمانی باید به بهترین متخصص آریتمی مراجعه کرد؟
اگر تپش قلب شما همراه با تنگی نفس شدید ، درد قفسه سینه یا غش وضعف و بی حالی شدید است باید سریع به اورژانس مراجعه کنید . اگر تپش شما کوتاه مدت است و علائم نگران کننده ندارید وقت ویزیت از پزشک خوب آریتمی بگیرید. دکتر آریتمی می تواند به شما کمک کند و تشخیص دهد که آیا تپش شما بی ضرر است یا در زمینه آریتمی یا مشکلات قلبی جدی تر به وجود آمده است.
در ویزیت پزشک فوق تخصص آریتمی یک سری اطلاعات را در اختیار پزشک قرار دهید.
در مورد اینکه فشار خون بالا ، دیابت ، سابقه بیماری قلبی ، آریتمی ، سابقه سکته مغزی یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید یا خیر. هم چنین در مورد استرس های بزرگ یا تغییر اخیر در زندگیتون به پزشک بگوئید . پزشک را در جریان مصرف داروها ، ویتامین ها ، الکل ، سیگار و مواد مخدر قرار دهید
کلینیک آریتمی دکتر تبریزی
برای بررسی و درمان مشکلات بی نظمی ضربان قلب و ریتم قلب می توانید به یک کلینیک آریتمی قلب تهران مراجعه کنید. کلینیک فوق تخصصی ما با بهره مندی از بهترین فوق تخصص اریتمی قلب در ایران آماده ارائه خدمات نوین پزشکی در زمینه قلب و عروق ، تپش قلب ، آریتمی و سنکوپ با بهترین و پیشرفته ترین دستگاهها و امکانات می باشد.
در کلینیک آریتمی تهران فرمانیه کلیه پروتکل های بهداشتی به بهترین نحو انجام می شود. هنگام معاینه و انجام اکو و گرفتن نوار قلب از روکشهای یک بار مصرف استفاده می شود و در بستن هولترهای ضربان قلب و هولترهای فشار خون پوشش های یکبار مصرف و استریل بکار میرود.
در کلینیک آریتمی دکتر تبریزی ابلیشن و ریشه کنی آریتمی ها، مطالعه الکتروفیزیولوژی ( بررسی آریتمی ها )، کاشت انواع باتری های قلبی، آنالیز و چک باتری های قلب ، آنژیوگرافی ، اکوکاردیوگرافی ، هولتر قلب و هولتر فشارخون انجام می شود.
لطفا سوالات خود را در قسمت دیدگاه پایین این صفحه ارسال کنید. سوالات شما همراه پاسخ در همین صفحه نمایش داده می شود.
نظرات بیماران در مورد بهترین متخصص آریتمی تهران
فهرست محتوای این مقاله
Toggle
5 نظر