برای هماهنگی جهت چک و آنالیز باتری قلب خود به شماره موبایل 09396017080 پیامک (SMS) بفرستید.
باتری قلب یا ضربانساز مصنوعی قلب وسیله کوچکی است که ژنراتور آن در خارج از بدن و یا در زیر پوست قفسه سینه معمولا در سمت چپ کار گذاشته می شود و کمک به کنترل ضربان قلب می کند ومانع از ضربان قلب خیلی آهسته می شود. کاشت باتری دائمی از طریق عمل جراحی و بوسیله فوق تخصص آریتمی ( الکتروفیزیولوژیست ) انجام می شود.
باتری قلب تقسیم بندی های متفاوتی دارد. در یک تقسیم بندی بر اساس موقتی بودن یا دائمی بودن آن است که بر این اساس به دو نوع باطری های موقتی و دائمی تقسیم می شود.
باطری قلبی موقت از کشاله ران و یا گردن ، رگ ورید گرفته می شود. یک لید در بطن راست قرار داده می شود و سر دیگر این لید یا سیم به ژنراتور یا منبع انرژی وصل می شود که در خارج بدن قرار دارد و اندازه موبایل می باشد.
این نوع باطری از ان جهت موقت گفته می شود که فقط برای چند روز استفاده می شود و در نوعی که از کشاله ران رگ گرفته شده باشد بیمار نباید راه برود چون باعث حرکت کردن سیم می شود و در واقع باتری از کار می افتد.
در واقع باتری قلبی موقت زمانی گذاشته می شود که یا انتظار می رود ضربان قلب بیمار خودبخودی یا با قطع دارو یا برطرف شدن بیماری زمینه ای که منجر به بلوک قلبی شده بر گردد و یا اینکه قبل از تهیه و تعبیه باتری قلبی دائمی کار گذاشته می شود.
باتری دائمی قلب بر خلاف نوع موقت ژنزاتور آن در داخل بدن قرار می گیرد و در واقع زیر پوست سینه گذاشته می شود. و در صورتیکه باتری پس از سالیان سال تخلیه شود اقدام به تعویض باطری می شود.
در ادامه مطالب مربوط به باتری قلب دائم را می خوانید.
باتری های دائمی قلب بر اساس تعداد حفره هایی که سیمهای الکتریکی در انها کار گذاشته می شود تقسیم بندی می شود.
بر اساس شرایطتون ممکن است یکی از انواع باتری ها را به شما توصیه کنم.
این نوع پالس الکتریکی را به بطن راست می رساند و بطن ها مجزا از دهلیزها منقبض می شوند. این نوع باتری معمولا در اریتمی های فیبریلاسیون دهلیزی و در میوپاتی ها ( ضعف عضلات بدن که همراه با عدم انقباض دهلیزهاست) استفاده می شود.
این نوع پالس الکتریکی را به بطن راست و دهلیز راست قلب حمل می کند و زمان انقباض بین حفرات بالایی و پایینی قلب را تنظیم می کند.
در کسانی استفاده می شود که نارسایی قلب و اختلالات ضربان قلب دارند. این نوع باتری هر دو حفره پایینی قلب را تحریک می کند تا منجر به انقباض قلب موثرتر شود.
یک باتری کاشته می شود برای این که ضربان قلب را کنترل کند.
وقتی که شما به دنبال سکته قلبی، جراحی قلب یا مسمومیت دارویی دچار ضربان قلب آهسته می شوید اما انتظار می رود که پس از مدتی ضربان قلب شما عادی شود پزشک برای شما باطری موقت توصیه می کند.
گاهی پیس میکر دایمی برای شما کاشته می شود تا ضربان قلب آهسته یا نامنظم شما را تصحیح کند یا کمک به نارسایی قلب شما کند.
قلب یک پمپ عضلانی با چهار حفره است، دو تا در طرف راست و دو تا در طرف چپ. حفرات بالایی ( دهلیز راست و چپ ) و حفرات پایینی ( بطن راست و بطن چپ ) با سیستم الکتریکی ( برق ) قلب کار می کنند تا ضربان قلب را در حد مناسب نگه دارند.
سیستم الکتریکی قلب ضربان قلب را کنترل می کند. شروع این سیستم الکتریکی در یک گروه سلول ها در بالای قلب ( گره سینوسی ) است که به پایین انتشار می یابد و باعث می شود که حفرات قلب منقبض شوند و خون پمپاژ شود.
با افزایش سن، صدمه عضله قلب ناشی از سکته قلب، بعضی از داروها و شرایط خاص ژنتیکی می تواند باعث ریتم نامنظم قلب شود.
باتری یا همان پیس میکر ضربان خودبخودی قلب را نگاه می کند و هر وقت که نیاز باشد شروع به ایجاد ضربان مصنوعی می کند.
اگر ضربان قلب خیلی آهسته باشد ( برادیکاردی )، پیسمیکر سیگنال الکتریکی به قلب برای تصحیح ضربان قلب می فرستد.
بعضی از باتری های جدیدتر حسگرهایی دارند که حرکت بدن یا سرعت تنفسی را می سنجد و به باتری سیگنال می فرستد تا ضربان قلب را حین ورزش افزایش دهد.
یک باطری یا پیس دو قسمت دارد:
این قسمت کوچک فلزی شامل باتری و مدار الکتریکی است و کارش کنترل تعداد ضربان قلب است.
یک تا سه سیم انعطاف پذیر و عایق که هر کدام در یکی از حفرات قلب قرار می گیرند و پالس الکتریکی را هدایت می کنند تا ضربان قلب تعدیل شود.
اگر چه بعضی از باتری های جدید به لید نیاز ندارند و باتری های بدون لید خوانده می شوند و مستقیما داخل عضله قلب کاشته می شوند.
عوارض مرتبط با عمل جراحی باطری قلب یا پیسمیکر ناشایع است اما می توان موارد زیر را نام برد.
قبل از این که پزشک الکتروفیزیولوژیست ( فلوشیپ التروفیزیولوژی یا فوق تخصص پیس میکر ) تصمیم بگیرد که آیا شما نیاز به باتری قلب دارید یا خیر چندین تست انجام می دهدتا علت نامنظمی و آهستگی ضربان قلب شما را بیابد.
این تست ها قبل از عمل باطری انجام می شود و شامل موارد زیر است.
این تست سریع و بدون درد فعالیت الکتریکی قلب را می سنجد. الکترودها با کمک پوار روی قفسه سینه و اندام ها ( دستها و پاها ) قرار می گیرد. سیم هایی این الکترود ها را به یک کامپیوتر وصل می کند که نتیجه تست را نشان می دهد.
نوار قلب نشان می دهد که آیا قلب خیلی تند یا خیلی اهسته میتپد.
این تست غیر تهاجمی که از امواج صوتی استفاده میکندتصویر سایز قلب، ساختمان و حرکت قلب را نشان می دهد.
هولتر وسله کوچک و پوشیدنی است که ریتم قلب را پایش می کند. پزشک اریتمی ممکن است توصیه کند یک تا چهار روز هولتر ببندید. در طول این زمان هولتر ضربان قلب و ریتم قلب شما را ثبت می کند.
هولترمانیتورینگ بویژه برای تشخیص اختلالات ریتم و ضربان قلب که در زمان نامشخص رخ می دهد مفید است.
بعضی از وسایل شخصی مانند اپل واچ و ساعت های هوشمند ضربان قلب را پایش می کنند. اگر شما این وسایل را دارید در مورد استفاده از این وسایل از پزشکتان بپرسید.
بعضی از اختلالات قلبی حین ورزش رخ میدهد. در تست ورزش نوارقلب قبل و حین راه رفتن روی تردمیل یا دوچرخه ثبت میشود. گاهی وقتها تست ورزش در کنار اسکن قلب انجام میشود.
با استفاده از سوابق بیمار و بکارگیری ابزاری که به اندام بیمار متصل می شود و با استفاده از معادلات ریاضی سن عروقی بیمار با سن ایده ال عروق مقایسه می شود.
مقایسه دوره ای این روش برای پزشک و بیمار امکان مراقبت و پیشگیری متناسب را فراهم میکند.
این مطلب بزودی بروزرسانی میشود. منتظر ما باشید.
همه باتری های قلب چه بصورت پیسمیکر یا ضربانساز تک حفره ای، دو حفره ای و یا سه حفره ای (CRT) , و نیز دفیبریلاتور مراحل مشابهی جهت نصب یا کاشت دارند.
برای کاشت تمامی انواع باطریهای قلبی ابتدا رگ گیری از وریدهای تحت ترقوه ای توسط فلوشیپ الکتروفیزیولوژی یا متخصص اریتمی انجام میشود. پس از رگ گیری برشی چند سانتی روی پوست قفسه سینه در امتداد رگ ایجاد میشود که از این برش سیهای هادی جریان الکتریکی به درون حفرات قلب هدایت می شوند.
در مرحله دوم لیدها یا سیمهای هادی جریان الکتریکی را در محلهای خاصی از قلب کار می گذاریم.
در باتری یک حفره ای یک سیم معمولا در بطن راست گذاشته می شود. البته در بعضی از افراد که گره سینوسی دهلیزی دچار مشکل است این سیم در دهلیز راست کار گذاشته می شود.
در باتریهای دو حفره ای دو سیم هادی در قلب گذاشته می شود یکی در دهلیز راست و دیگری در بطن راست.
در باتریهای سه حفره ای یا سی آر تی (CRT) سه سیم در قلب می گذاریم. یکی در دهلیز راست ، دومی در بطن راست و سومی روی بطن چپ و در داخل ورید فرعی سینوس کرونری به جهت هماهنگی هر دو بطن گذاشته میشود.
در آی سی دی یا دفیبریلاتور سیمی که در بطن راست کار میگذاریم مجهز به پوشش شوک دهنده است.
بعد از کار گذاشتن سیمها در قلب نوبت جاسازی ژنراتور ( مولد انرژی ) در زیر پوست قفسه سینه و اتصال آن به سیمها در محل برش اولیه که سیمها را به درون قلب هدایت کردیم می باشد.
و در آخر باتری از نظر یک سری پارامترهای عملکردی چک و آنالیز میشود.
عمل باتری قلب بر اساس اینکه یک حفره ای باشد یا دو حفره ای و یا سه حفره ای زمانبر است. معمولا باتری یک حفره ای نیم ساعت زمان می برد. باتری دوحفره ای یک ساعته کار گذاشته می شود و باتری سه حفره ای بین یک و نیم تا دو ساعت زمان می برد.
عمل باطری قلب به بیهوشی نیاز ندارد. عمل در کت لب و بخش آنژیوگرافی و با استفاده از اشعه ایکس و فلوروسکوپی انجام می شود. در شروع عمل داروهای آرام بخش به بیمار داده می شود و محل عمل بطور موضعی با لیدوکایین بیحس میشود.
دکتر مریم تبریزی فوق تخصص کاشت باتری های قلبی از بهترین متخصصان کاشت باتری قلبی است که با حداقل هزینه ممکن و با استفاده از بهترین و بروزترین دستگاهها و امکانات پیشرفته دنیا در بهترین بیمارستانهای تهران در کنار رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی بین المللی اقدام به نصب انواع باتریهای قلبی میکند.
در حال حاضر باتری های قلبی که در بدن انسان کار گذاشته میشود قابل شارژ نیست و با پایان رسیدن عمر ژنراتور باید تعویض شود.
شارژباتری اصطلاح غلطی است که بین مردم و بیماران جا افتاده و منظورشان از شارژ باطری، آنالیز و چک باتری از نظر کارکرد صحیح است.
همانطور که در قسمت شارژ باتری توضیح داده شد پس از به پایان رسیدن عمر باطری و ژنراتور طی عمل جراحی کوچکی باطری تمام شده از زیر پوست خارج شده و با باتری جدید جایگزین میشود.عدد ثابتی برای عمر باتری ها وجود ندارد و بستگی به کارکرد انها طول عمر باطریها متفاوت است.
ولی بطور کلی طول عمر باتریهای یک حفره ای و دوحفره ای 10 تا 12 سال است و در نوع دفیبریلاتور یا ICD عمر باطری معمولا بین 6 تا 8 سال متغیر است.
افرادی که باطری قلب دارند عمر طبیعی می کنند. باتری قلب نه تنها محدودیتی در زندگی طبیعی فرد ایجاد نمی کند بلکه منجر به بالا رفتن کیفیت زندگی می شود.
بعضی افراد نگران شنیدن صدای ضربان قلب خود با گذاشتن باطری می شوند، در صورتیکه به هیچ عنوان چنین اتفاقی نمی افتد.
در بعضی اشخاص نگذاشتن باتری منجر به نارسایی قلبی و ایست قلبی می شود.
انواع باتری قلب و در واقع دستگاه ضربان ساز قلب توسط بیمار از شرکتهای وارد کننده تجهیزات پزشکی خریداری می شود و دستگاه همراه ملزومات به بیمار تحویل داده می شود و در روز عمل باطری بیمار آن را به همراه خود به بیمارستان می آورد.
قیمت باتری قلب در سال 1401 نسبت به سال 1400 افزایش نداشته است و قیمت بستگی به نوع آن و شرکت فروشنده دارد. لازم بذکر است که باتری های جدید همگی با ام آر آی سازش یافته هستند و مشکلی با انجام MRI با دوز کم ندارند. البته اگر شما باتری قلب دارید حتما قبل از انجام تصویر برداری ام آر آی با فوق تخصص آریتمی مشورت کنید.
باتری های سه حفره ای که همراه دفیبریلاتور ( دستگاه شوک دهنده ) هستند و در بیماران کاردیومیوپاتی و نارسایی قلبی ناشی از سکته قلبی کار گذاشته می شود گرانترین این باتری ها بوده و قیمتی حدود 45 میلیون تومان دارند. باتری های سه حفره ای بدون دفیبریلاتور قیمتی حدود 15 میلیون تومان دارند.
باتری های یک حفره ای به قیمت 8 میلیون تومان و باتری های دو حفره ای حدود 11 میلیون تومان توسط شرکتها فروخته می شود.
پس از عمل باطری قلب فاکتور خرید توسط پزشک جراح اریتمی مهر و امضا می شود و هزینه باتری از بیمه های پایه و بیمه های تکمیلی گرفته می شود.
هزینه های بیمارستانی بسته به بیمه پایه و بیمه تکمیلی شما پوشش داده می شود و در بیمارستانهای طرف قرارداد شما فقط فرانشیز پرداخت می کنید.
در کلینیک اریتمی دکتر تبریزی عمل کاشت باتری قلب طبق تعرفه وزارت بهداشت و با کمترین هزینه ممکن در بیمارستانهای طرف قرارداد با بیمه ها انجام می شود.
*** لطفا جهت استعلام قیمت باتری قلب با شماره تلفن های کلینیک تماس نگیرید. بدلیل آنکه تا شما توسط خانم دکتر تبریزی ویزیت و معاینه نشوید و نوع باتری شما مشخص نشود امکان براورد هزینه وجود ندارد.
در صورتیکه سوالی دارید در قسمت دیدگاه پایین این صفحه ارسال کنید در اسرع وقت به سوال شما پاسخ داده میشود. اگر از نسخه موبایل استفاده کنید برای ارسال دیدگاه از نسخه موبایل خارج شوید تا قسمت دیدگاه برای شما فعال شود.
باطری های قلب تا اطلاع ثانوی در سال 1402 قیمت یکسانی با سال 1401 دارند بدلیل آنکه همچنان واردات باتری قلبی با ارز ( دلار ) 4200 تومانی انجام می شود و خوشبختانه کماکان با همان قیمت توسط شرکت های وارد کننده فروخته می شوند. در حال حاضر مشکل قابل توجه در دسترسی به باطری قلب وجود ندارد.
اندازه باتری قلب در ابتدای اختراع این دستگاه در سال 1950 میلادی بزرگ بود و هر چند روز یک بار نیاز به شارژ باطری و تامین انرژی از منبع خارجی داشت ولی با گذشت زمان و بهبود ساختار باتری قلب اندازه آن کوچکتر شد و نیازی به شارژ الکتریکی و تامین منبع انرژی خارجی نداشت.
در حال حاضر اندازه آن در باطری های تک حفره ای و دو حفره ای و حتی سه حفره ای که همراه دفیبریلاتور نیست ( CRT-P) بسیار کوچک است ولی دفیبریلاتورها ( ICD ) یا باتری هایی که همراه با دادن شوک هستند ( CRT-D ) اندازه بزرگتری دارند.
در حال حاضر بیشتر باطری های قلب که در ایران استفاده می شوند از دو شرکت مدترونیک و سنت جود می باشند که هر دو باتری ساخت کشور آمریکا می باشند. البته باتری های قلب دیگری نیز در جهان وجود دارند که در ایران کمتر استفاده می شوند مانند باتری بایوترونیک که ساخت کشور آلمان است و تقریبا دو برابر باتری های قلبی گفته شده قیمت دارد. باتری قلب دیگر بوستون است که آنهم ساخت امریکا ست.
شرکت های تجهیزات پزشکی قلب و عروق متعددی در ایران تهران هستند که در زمینه واردات انواع باطری های قلبی کار میکنند و در صورت نیاز بیماران به این باطری ها با مراجعه حضوری به این شرکتها می توانند باتری قلبی مورد نیاز خود را خریداری کنند.
در واقع همراه بیمار با مراجعه به شرکت و با در دست داشتن نسخه پزشک الکتروفیزیولوژیست و با ارائه کد ملی بیمار دستگاه مورد نیاز را خریداری می کند و فاکتور رسید از شرکت دریافت می کند.
برای تعیین نوع باطری قلب خود حتما باید توسط الکتروفیزیولوژیست یا همان فوق تخصص آریتمی ویزیت شوید. الکتروفیزیولوژیست با توجه به شرح حال و شرایط فیزیکی شما و نوار قلب و یافته های اکوکاردیوگرافی و هولتر قلب شما بهترین تصمیم را برای شما می گیرد که آیا شما به باطری قلب نیاز دارید یا خیر و اگر نیاز دارید چه نوع باتری قلبی برای شما باید کار گذاشته شود و بهترین مارک باطری قلب را با توجه به شرایط شما بهتون پیشنهاد می کند. هر مارک باطری قلب قابلیتهای مخصوصی دارد که فقط پطشکان الکتروفیزیولوژیست مانند دکتر مریم تبریزی از آن اطلاع دارند.
دکتر مریم تبریزی فوق تخصص آریتمی و پیس میکر یا همان اینترونشنال الکتروفیزیولوژیست هستند که بهترین نوع باطری قلبی و بهترین مارک باتری را با توجه به شرایط جسمی و روحی بیمار به شما پیشنهاد می دهد.
اگر شما یا افراد خانواده شما باتری قلبی دارند و سوالی در مورد انواع باتری های قلب دارید در قسمت دیدگاه بپرسید . سوال شما همراه پاسخ خانم دکتر مریم تبریزی در این قسمت نمایش داده میشود.
9 نظر